Bakan Bayraktar: Petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesinde ortaklıklar kurmak istiyoruz

Türkmenistan’ın Barış ve Güvenlik Yılı Konferansı’nda Değerlendirmelerde Bulunan Bayraktar’dan Önemli Açıklamalar

Bayraktar, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen Barış ve Güvenlik Yılı: Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanmasında Bölgesel Ekonomik İşbirliği Uluslararası Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguly Berdimuhammedov ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ile görüşmeler gerçekleştirdi.

2025’in “Uluslararası Barış ve Güvenlik Yılı” ilan edilmesi hakkında konuşan Bayraktar, enerji sektöründe iş birliklerinin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin enerji stratejisini enerji güvenliği ve enerji bağımsızlığı olmak üzere iki temel zorluk üzerinde şekillendirdiğini belirtti. Enerji talebinin artışı ve ithalata bağımlılığın azaltılması üzerinde durdu.

Bayraktar, Türkiye’nin Türkmenistan’a doğal gaz ithalatı gerçekleştirdiğini ve bu adımın doğal gaz arzının çeşitlendirilmesi ve bölgelere ulaştırılması açısından önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, enerji stratejisinin bir parçası olarak bölgesel iş birliklerini öne çıkardı.

ELEKTRİK TİCARETİNİN HAREKETLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Bayraktar, gelecekte Trans Hazar Doğal Gaz Boru Hattı ile Türkmenistan’dan Türkiye’ye ve Avrupa’ya doğal gaz akışının artacağına dikkat çekti. Ayrıca, elektrik ticaretinin de geliştirilmesi için Türkiye’nin komşularıyla iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkeler arası dayanışmanın ve ortak projelerin önemine değinen Bayraktar, bölgesel iş birliklerinin sadece ekonomik kazanç sağlamadığını, aynı zamanda barış, istikrar ve refahın artırılmasına katkı sağladığını vurguladı. Türkiye olarak bölgesel kalkınma ve enerji güvenliği için uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Borsa günün ilk yarısında yükseldi. Fed kararı bekleniyor (7 Mayıs 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 30,32 puan ve yüzde 0,33 artışla 9.165,01 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 37,2 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,43 değer …

Merkez Bankası, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıllık enflasyonun enerji ve temel mal gruplarında artarken, diğer gruplarda düşüş kaydettiğini bildirdi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

TL’de 6 ayın en keskin düşüşü

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Türkiye’de gram altın fiyatı nasıl belirleniyor?

Altın fiyatları günden güne değişiyor ve rekor tazeliyor. Peki bu değişimin arkasında ne yatıyor? Küresel piyasalarda ve Türkiye’de altının değeri nasıl hesaplanıyor?