Türksat 6A uydusu 21 Nisan’da hizmete alınacak

Türksat 6A Uydusu 21 Nisanda Hizmete Alınıyor

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 21 Nisan Pazartesi günü hizmete açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun Türksat’ın hizmet verdiği kapsama alanını genişleterek Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya’yı da içine alacak şekilde genişleyeceğini ve böylece uydunun hizmet verdiği kişi sayısının 3,5 milyardan 5 milyara çıkacağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türksat 6A uydusu için düzenlenecek olan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat’ın uydu serüveninin Türksat 1B, 1C, 2A gibi uydularla başladığını ve Türksat 6A’nın yaklaşık 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.

Uraloğlu, Türksat’ın yerli ürün üretme konusundaki çalışmalarının sonucunda Türksat 6A’yı en yüksek yerlilik oranıyla ürettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu ayrıca Türksat’ın 3A, 4A, 4B, 5A ve 5B gibi haberleşme uyduları ile faaliyetlerine devam ettiğini ve Türksat 6A’nın en az 15 yıl boyunca hizmet vereceğini ekledi.

Yerli Üretimle Türksat’ın Kapsama Alanı Genişliyor

Bakan Uraloğlu, Türksat’ın kapsama alanının Türksat 6A ile Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi yeni coğrafyalara genişleyeceğini ve toplamda 5 milyar kişiye ulaşacaklarını belirtti.

21 Nisan Pazartesi günü hizmete girecek olan Türksat 6A, Türksat’ın kapsama alanını genişleterek daha fazla insanın iletişimine katkı sağlayacak. Bu gelişme, Türksat’ın yerli üretim ve teknoloji alanındaki başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Mars’tan Dünya’ya düştü: Rekor fiyata satılıyor

Nijer’de bir göktaşı avcısı tarafından bulunan dev Mars taşı, şimdi dünyanın en prestijli müzayede evlerinden birinde satışta. 25 kiloluk bu kozmik parça için biçilen değer, astronomik düzeyde.

Tarih yazıldı ama kimse fark etmedi: Denizlerin altındaki yeni para

Şanghay, dünyanın ilk gemiden-gemiye sıvı karbondioksit transferini başarıyla gerçekleştirdi. Bu tarihi operasyon, yeşil denizcilik için yeni bir çağın kapısını araladı.

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

Bilek Güreşi Şampiyonası’na Kayseri damgası

Gümüşhane’de düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’na Kayseri’den katılan okullar toplamda 10 madalya kazandı.

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi

Kuzey Kore’de telefonlar gözetim için her 5 dakikada bir gizlice ekran görüntüsü alıyor

Kuzey Kore’de kullanılan bir telefonda, distopik bir gerçekliği ortaya çıkardı. Bu kadarına da pes diyebilirsiniz.