ATO Başkanı Baran: E-fatura başta olmak üzere, dijital vergi sistemine uyum maliyeti özellikle KOBİ’leri zorluyor, ücretlere üst sınır getirilmeli

Ankara Ticaret Odası Başkanı: Dijital Vergi Uygulamaları KOBİ’ler İçin Maliyetli Olabilir

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, dijital vergi uygulamalarına geçiş sürecinin küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) açısından oluşturduğu maliyetlere dikkat çekerek, bu maliyetlerin azaltılması için sistemin düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Baran, e-fatura, e-arşiv, e-defter, e-irsaliye, mali mühür gibi dijital vergi hizmeti ücretlerine üst sınır getirilmesi gerektiğini vurguladı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, vergi ve muhasebe sistemlerinde dijitalleşme sürecine uyum maliyetinin özellikle KOBİ’ler için ek bir yük oluşturduğunu belirtti. Baran, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın elektronik hizmetleri devreye almaya başladığı tarihi hatırlatarak, sistemin amacının vergi denetimini kolaylaştırmak, kayıt dışılığı azaltmak ve çevre dostu bir kayıt yapısı kurmak olduğunu aktardı.

“E-fatura Fiyatları yükseltilmeli” diyor ATO Başkanı

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, 3 milyon TL’nin üzerinde brüt satış hasılatı olan işletmelerin e-fatura sistemine geçmesi gerektiğini ve e-arşiv fatura kullanım zorunluluğunun 31 Aralık 2025’e kadar devam edeceğini hatırlattı. Baran, e-fatura sistemine geçişin işletmelere getirdiği mali yüklerin önemli olduğunu vurgulayarak, e-fatura fiyatlarının ciddi oranda artırılmasının endişe verici olduğunu belirtti.

Baran, özellikle KOBİ’ler için dijital vergi ve muhasebe sistemlerine geçiş maliyetlerinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, hizmet ücretlerine makul bir üst sınır getirilmesi gerektiğini savundu. Küçük işletmelerin dijital dönüşüme ayak uydurabilmesi için desteklenmesi gerektiğini belirten Baran, dijital sistemlere uyum sağlamanın mali ve teknik açıdan zorlu olduğunu ifade etti.

Related Posts

Avrupa borsaları uçuşta: Endeksler günü yeşille kapattı

Avrupa borsaları, haftanın üçüncü işlem gününü güçlü yükselişlerle kapattı. Yatırımcılar, ABD ile Japonya arasındaki ticaret anlaşmasını olumlu karşılarken, beklentilerin altında kalan gümrük vergisi oranları piyasalara moral verdi. Gösterge endeks …

Akaryakıtta tabela değişti mi?

Akaryakıt fiyatları Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma, kurdaki hareketlilik ve küresel gelişmelerden etkilenip değişim gösterebiliyor. En son 3 Temmuz’da enflasyonun açıklanmasının ardından motorine zam değişmişti. İran-İsrail gerilimi nedeniyle …

Doğu Karadeniz’den ABD’ye 43 milyon doları aşkın ihracat

Doğu Karadeniz’den ocak-haziran döneminde ABD’ye savunma ve havacılık sanayisi başta olmak üzere 19 sektörden 43 milyon 234 bin 279 dolarlık ihracat yapıldı.

Tüketici en çok bu ürünleri şikayet etti

Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 2025 yılının ilk 6 ayında tüketici hakem heyetlerine yaklaşık 408 binin üzerinde başvuru yapıldı. 5 milyar TL tutarındaki bu başvuruların 396 binden fazlası karara bağlandı. YARGIYA GİTMEDEN …

İthalat arttı denge bozuldu: Filistin’de ticaret açığı büyüyor

Filistin ekonomisi 2025 yılının mayıs ayında dikkat çekici bir dış ticaret açığıyla karşı karşıya kaldı. Filistin Merkezi İstatistik Bürosu tarafından açıklanan resmi verilere göre, ülkenin ticaret açığı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,7 …

BDDK raporu: Çoğunluğun hesabında 100 lira dahi yok

Avrupa ülkeleri arasında gelir eşitsizliğinin en yüksek olduğu ülke olan Türkiye, aynı zamanda dolar milyoneri sayısını en hızlı artıran ülke durumunda. Mevcut ekonomi politikaları sermaye tarafına kazandırırken, gelir dağılımında uçurum büyüdü.