ABD’de üniversiteler’den, uluslararası öğrencilere “Trump göreve başlamadan kampüse dönme” çağrısı

ABD Üniversiteleri Uluslararası Öğrencilere ‘Trump Göreve Başlamadan Kampüse Dönün’ Çağrısı Yapıyor

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ın ilk dönemine benzer şekilde bazı ülkelere seyahat ve vize yasağı getirebileceğinden endişe eden bazı üniversiteler, uluslararası öğrencilerine “Trump göreve başlamadan kampüse dönün” çağrısı yapıyor.

ABD’de 1,1 milyondan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin bazıları, Trump’ın görevi devraldıktan sonra yaşanabilecek gelişmelere karşı şimdiden tedbir almaya başladı. CNN’in derlediği bilgilere göre, en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan New York Üniversitesi (NYU) başta olmak üzere Cornell Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi gibi birçok büyük üniversitenin yönetimi, öğrencilerini Trump dönemi konusunda uyardı.

Halen kış tatilinde olan uluslararası öğrencileri, 20 Ocak 2025’te gerçekleştirilecek yemin töreninden önce ABD’ye dönmeleri konusunda uyaran üniversiteler, bu süreçte Trump’ın seyahat ve vize yasağı getirebileceği konusundaki endişelerini aktardı. 2017’de başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde bazı ülkelere seyahat yasağı getiren Trump’ın uygulamalarına atıf yapan üniversite yönetimleri, yeni dönemde neyle karşılaşacaklarından emin olmadıklarını belirterek öğrencilerden kampüse 20 Ocak’tan önce dönmelerini istedi.

Trump’ın Seyahat Yasağı

ABD Başkanı seçilen Trump, ilk başkanlığı döneminde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden ABD’ye girişlere kısıtlamalar getirmiş, bu politikası nedeniyle, o sırada yurt dışında bulunan binlerce öğrenci mahsur kalmıştı.

Trump, bu yıl seçim kampanyaları sırasında, düzensiz göçmen sorunuyla ilgili sınırları kapatmayı ve söz konusu “seyahat yasağını” daha da güçlendirerek geri getirmek istediğini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığınca kısmen finanse edilen bir veri projesi olan Open Doors’a göre, 2023-24 akademik yılında ülke dışından 1,1 milyondan fazla öğrenci ABD’deki kolej ve üniversitelere kayıt yaptırdı.

ABD’de Hindistan’dan gelen öğrenciler ilk sırada yer alırken, onu Çin ve Güney Kore takip ediyor. Hint ve Çinli öğrencilerin toplamı, ABD’deki tüm uluslararası öğrencilerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Related Posts

23 Nisan’da 200 bini aşkın kişi Ata’sına koştu

Anıtkabir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 200 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

Kentsel dönüşüm yolu engellerle dolu: Yıkıldı yıkılacak bin 200 bina var

6,2 büyüklüğündeki deprem sonrası özellikle de eski binalarda oturan İstanbullular evlerine girme konusunda tereddüt yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) verilerine göre, megakentte tabut bina diye tabir edilen her an yıkılma riski bulunan yaklaşık bin 200 bina bulunuyor. Ancak kentsel dönüşüm sürecinin tıkandığı birçok adres var.

Direk danslı 23 Nisan gösterisine soruşturma

Balıkesir’de Altıeylül Belediye tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde sergilenen direk dans gösterisi sosyal medyada büyük tepki çekti. İçişleri Bakanlığı, genel ahlaki değerlerle bağdaşmayan gösterinin şiddetle kınandığını, olayla ilgili mülkiye müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

Tehlikeli şov hastanede bitti

Trafikte motosikletin önünü kaldırarak tehlikeli şekilde ilerleyen sürücü, direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaza yaptı.

Okulda öğretmene dayak: Serbest bırakıldı

Trabzon’da bir ortaokulda öğretmen, teneffüs bitiminde tartıştığı öğrencisinin okula gelen velisi tarafından dövüldü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıs, serbest bırakıldı.

CHP’li Karasu’dan ‘GSM altyapı sorunu’na tepki: ‘İnsana ‘Siz Suriye’nin mi bakanısınız yoksa Türkiye’nin mi?’ diye sorarlar’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, İstanbul’da meydana gelen depremlerin ardından, yaşanan GSM altyapı sorunlarını gündeme getirdi. Çökenin aslında AKP’nin rant odaklı sistemi olduğunu ileri süren Karasu, “2 yıl önceki depremlerde de iletişim çöktü. İnsanlar yakınlarına ulaşamadı. Şimdi Marmara’da yaşanan son depremlerde aynı manzarayı gördük. Bakan çıkmış Suriye’ye internet desteği verileceğinden söz ediyor. İnsana ‘Siz Suriye’nin mi bakanısınız yoksa Türkiye’nin mi?’ diye sorarlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir