Asya borsalarında ticaret savaşları iyimserliği: Hindistan dışında yükseliş! (6 Mayıs 2025)

ABD Ticaret Politikaları Küresel Piyasaları Etkiliyor

ABD yönetiminin korumacı ticaret politikaları, varlık fiyatlamaları üzerinde hala etkili olmaya devam ediyor. Küresel piyasalarda, merkez bankalarının kararları öncesinde yatırımcılar, belirsizlikler nedeniyle “bekle-gör” yaklaşımına yöneliyor.

Asya borsalarında ticaret savaşlarının sınırlı da olsa yatıştığına dair iyimserlikler etkili olurken, Hindistan hariç diğer bölgelerde pozitif bir seyir hakim. Japonya ve Güney Kore’de ise tatil olduğu için piyasalarda işlem gerçekleşmiyor.

Uzmanlar, Çin ve ABD arasındaki gerilimin hafiflediğine işaret ederek, iki ülke arasındaki ticaret müzakerelerine dair haberlerin bölgede en önemli gündem maddesi olduğunu belirtiyor.

Bugün açıklanan verilere göre, Çin’de nisan ayı Caixin hizmet sektörü PMI 50,7 olarak açıklandı ve beklentilerin altında kaldı. Bileşik PMI ise 51,1 seviyesinde düşüş gösterse de güçlü seyrini korudu.

Buna ek olarak, Çin Turizm Bakanlığı, 1 Mayıs tatili sürecinde yurt içi seyahat sayısının yüzde 6,5 arttığını duyurdu ve bu da ekonominin canlanması açısından olumlu bir işaret olarak yorumlandı.

Uzmanlar, Çin’deki düşük iç talebin ekonominin ana sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, kısa vadede tatil döneminde artan seyahatlerin hizmet sektörünü canlandırabileceğini belirtiyor.

Diğer taraftan, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Şanghay bileşik endeksi Çin’de yüzde 1 artarken, 3.311 puana yükseldi; Hong Kong’da ise Hang Seng endeksi yüzde 0,6 artışla 22.641 puana çıktı. Hindistan’da ise Sensex endeksi yüzde 0,3 düşüşle 80.534 puanda işlem görüyor.

Related Posts

Borsa günün ilk yarısında yükseldi. Fed kararı bekleniyor (7 Mayıs 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 30,32 puan ve yüzde 0,33 artışla 9.165,01 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 37,2 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,43 değer …

Merkez Bankası, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıllık enflasyonun enerji ve temel mal gruplarında artarken, diğer gruplarda düşüş kaydettiğini bildirdi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

TL’de 6 ayın en keskin düşüşü

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Türkiye’de gram altın fiyatı nasıl belirleniyor?

Altın fiyatları günden güne değişiyor ve rekor tazeliyor. Peki bu değişimin arkasında ne yatıyor? Küresel piyasalarda ve Türkiye’de altının değeri nasıl hesaplanıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir