Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Nisan Ayı İhracatı Rekor Seviyede

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son açıklamasında nisan ayı ihracatının son 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtirken, bu aynı zamanda bugüne kadar kaydedilen en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı olduğunu ifade etti.

İhracat Artış Trendinde

Bakan Bolat, zorlu rekabet koşullarına rağmen ihracatın sürekli arttığını vurgulayarak, ABD’nin ticaret politikalarının ülke ihracatı üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğine dikkat çekti. Son 23 ay içerisinde 13 ayda aylık ihracat rekorları kırıldığını söyledi.

Yıllık bazda mal ihracatının %2,7 oranında artarak 265 milyar dolarla rekor kırdığını belirten Bakan Bolat, nisan ayı itibarıyla son 12 ayda yıllık bazda mal ihracatının 7,1 milyar dolar arttığını kaydetti. Nisan ayında yapılan ithalatın ise %12,9 oranında artarak 33 milyar dolar seviyesine yükseldiği bilgisini paylaştı.

Related Posts

Japonya Maliye Bakanı’ndan, ABD Hazine tahvilleri değerlendirmesi

Japonya Maliye Bakanı Katsunobu Kato, ülkesinin ABD Hazine tahvillerine yönelik büyük yatırımlarının, ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle yürütülen gümrük tarifesi müzakerelerinde “masadaki kartlardan biri” olabileceğini söyledi.

Yatırım araçlarının nisan karnesi: Kim kazandırdı kim kaybettirdi?

Nisan ayında yatırım araçlarının performansları netleşti. Euro ve gram altın öne çıkarken, borsa yatırımcısı kayıpla karşılaştı. Reel getiriler enflasyon verisinin ardından belli olacak.

Kur korumalı mevduat geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam kur korumalı mevduat bakiyesinin 21 milyar 600 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı

Açlık sınırı asgari ücreti yedi

Türk-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan açlık ve yoksulluk araştırmasına göre Nisan ayında açlık sınırı 24 bin 35 liraya yükseldi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün markette havuç, üreticide kuru kayısı oldu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin, “Nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 256 ile havuçta görüldü” ifadelerini kullandı.

Çatışmalar, askeri harcamaları uçurdu

Dünya çapında 2024 yılında gerçekleşen askeri harcamalar Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana en hızlı artışını göstererek 2.7 trilyon dolara ulaştı. Türkiye iki sıra yükselerek 17. oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir