KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kente gelen CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanıyla ilgili, “Cuma günü Konya’ya geleceklerini ve randevu talep ettiklerini söylediler. Aynı gün Emine Erdoğan Hanımefendinin ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un katılımıyla İstanbul’da ‘sıfır atık’ programına katılmam gerekiyordu. Dolayısıyla biz kendilerine randevu vermedik, randevuyu da iptal etmedik. Randevu almak isteyen gelmek istediği zamanı söyler, uygun zamanda da davet edilir. Yoksa ben şu tarihte geliyorum, siz işinizi gücünüzü bırakın, beni kabul edin gibi bir anlayış doğru değil” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2022 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Yatırımları anlatan Altay, bir gazetecinin 23- 24 Aralık tarihlerinde Konya’da bulunan CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanına verilen randevunun iptal edildiği iddiasıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi:
“CHP’li büyükşehir belediyelerinin Konya ziyaretinde öncelikle şunu ifade etmek isterim. Cuma günü Konya’ya geleceklerini ve randevu talep ettiklerini söylediler. Aynı gün Emine Erdoğan Hanımefendinin ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un katılımıyla İstanbul’da ‘sıfır atık’ programına katılmam gerekiyordu. Dolayısıyla biz kendilerine randevu vermedik, randevuyu da iptal etmedik. Randevu almak isteyen, gelmek istediği zamanı söyler, uygun zamanda da davet edilir. Yoksa ben şu tarihte geliyorum, siz işinizi gücünüzü bırakın, beni kabul edin gibi bir anlayış doğru değil. Sonuçta gelenler büyükşehir belediye başkanı, ama kabul edecek de Konya’nın büyükşehir belediye başkanı.”
‘ŞOVLARINI YAPIP GİTTİLER’
Randevu meselesinin gündem oluşturmak için yapıldığını söyleyen Altay, “Bunu her zaman yaptıkları gibi polemik ve gündem oluşturmak için yaptıklarını düşünüyorum. Yine gelerek şovlarını yapıp gittiler. Konya modeli belediyecilik anlayışımızı da görmüşlerdir umarım ki, Konya’da gördükleri kentsel dönüşüm konusunda, şehrin temizliği, düzeni bir miktar fayda sağlayarak şehirlerine dönmüşlerdir. İl başkanımızın söylediği gibi Konya’dan öğrenecekleri çok şey var. Eğer uygun olan bir zamanda gelirlerse, bizim uygun olduğumuz bir zamanda Konya modeli belediyecilik anlayışını da kapsamlı bir şekilde anlatmak isterim” diye konuştu.
‘TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ BARINAKTIR’
Başkan Altay, büyükşehir belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeğin kürekle vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili soru üzerine de Konya adına üzücü bir olay olduğunu kaydetti. Altay, “Barınakla ilgili Konya adına üzücü oldu. Belki içinizde en çok üzülen benim. Özellikle çok emek verdiğimiz, çok çaba sarf ettiğimiz, çok para harcadığımız, toplam rakamı söylemeyi arzu etmiyorum, çünkü yeniden polemik konusu olabilir. Ama şunu iddia edebiliriz; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin barınağı standart olarak Türkiye’deki en iyi barınaktır. Onun için adı barınak değil, hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi. Maalesef bu konu siyasi bir linçe dönüştü. Özellikle bazı siyasi görüşteki belediyelerin barınaklarının basın mensupları ve sivil toplum kuruluşu tarafından ziyaret edilmesini, bize yaptıkları gibi denetlenmesini ve oradaki ortamın paylaşılmasını arzu ederim. Tüm bu fiziksel altyapıya rağmen insan kaynaklı kötülüklere engel olamıyorsunuz. Biliyorsunuz, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 10 bin çalışanı var. Şu anda 10 bin çalışanımız 42 bin kilometrekarelik alanda işler yürütüyorlar. Bizim işimiz de bunları denetleme. Bazı zamanlarda ise bunu başaramadığımızı görmüş olduk. Bu vesileyle yapılan menfur olaydan büyük üzüntü duyduğumu tekrar ifade etmek isterim” dedi.
‘SOKAKLAR YAŞANILAMAZ HALE GELME EĞİLİMİNDE’
Her canlıya saygı duyduklarını ifade eden Uğur İbrahim Altay, “Konya’nın isminin böyle bir olayla anılmasını üzüntü duydum, ama bundan sonra bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hem sokakta yaşayan insanların güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirmelerini, hem de rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırma işlemlerini merkezde ve ilçelerde hızlıca yapmayı arzu ediyoruz. Sokaklar yaşanılamaz hale gelme eğiliminde, bunu yaparken her canlıya saygı duyarak, her canlıyı kıymetli bilerek, onların en iyi ortamlarda bu hizmeti almalarını sağlayarak yapmayı arzu ediyoruz. Umuyorum ki bu olay tekrar yaşanmaz. Ama şunu da gördük; bir olumsuzlukta Konya’ya hakaret etmeyi, Konyalılara adeta tabiri caizse küfretmeyi marifet sayan bir kitle var. Bu herhalde Konya’nın bugüne kadar yaptığı başarılı işlerde dik duruşundan kaynaklı. Konya’ya hakaret etmek birilerine prim sağlıyor ama biz Konyalıların hakkını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Konyalılar endişe etmesin. Allah’ın izniyle onların başını öne eğecek hiçbir iş yapmayız. Bundan sonra da Konya’mızı en iyi şekilde temsil etmeye ve Konya’yı sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden biri yapmaya daha da artan azim ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.