Bu 3 noktaya dikkat: Zehir saçıyor

Konserve gıdalar, taze ürünlere göre daha uzun raf ömrü sunar. Kolay hazırlanabilen ve ekonomik bir seçenek olarak evlerin vazgeçilmezi haline gelirken, bu süre her zaman güvenli oldukları anlamına gelmiyor. Doktor Karan Raj, konserve ürünlerin bozulmuş olabileceğini gösteren üç kritik işarete dikkat çekerken, uyarıda bulundu.

Raj, sosyal medyada paylaştığı videosunda güvenli olmayan kutuları nasıl tanıyacağımıza dair bazı ipuçları verdi. Öncelikle, kutunun kenarında ezik olup olmadığını kontrol etmemiz gerektiğini belirtti. Eziklik, kutunun sızdırma riski taşıdığı anlamına gelebilir. Etiketlerin genellikle bu bölgeleri kapladığını söyleyen Raj, etiketleri dikkatlice çıkararak kutunun her tarafını incelemenin önemli olduğuna dikkat çekti. Eğer herhangi bir bozulma veya hasar görüyorsa o kutunun kesinlikle atılması gerektiği ve tüketilmemesi gerektiğini açıkladı.

Aynı zamanda kutunun dikiş yerinden uzak, belirgin ama keskin olmayan yan çentikler genellikle ciddi bir sorun yaratmayabilirken, keskin ve sivri çentikler, kutunun delinmiş olabileceğinin bir işareti olabilir. Böyle bir durumda, kutu kesinlikle atılmalıdır. Doktor Raj, konserve kutularında dikkat edilmesi gereken bir diğer tehlikeli işaretin üst kısmına dikkat çekti. Eğer çukur derinse ve parmağınızla rahatça içine girebiliyorsanız, kutu güvenli olmayabilir. Küçük çukurlar ise genellikle sorun teşkil etmez.

ZARARLI MİKROPLARIN ÇOĞALMASINA NEDEN OLUYOR

Öte yandan konserve kutusu ezilmiş veya patlamaya yakın görünüyorsa kesinlikle çöpe atılmalıdır. Raj, hasarlı veya ezik kutuların her zaman tehlike oluşturmadığını fakat emin olunmadığı durumlarda, şüpheye yer bırakmamak adına atılmasının en güvenli seçenek olduğunu söyledi çünkü herhangi bir delinme, bakteri ve oksijenin kutuya girmesine neden olarak zararlı mikropların çoğalmasına neden olabilir.

Related Posts

Vitamin alırken sağlığınızdan olmayın… ‘D vitamininin yanlış kullanımı ciddi sorunlara yol açabilir’

İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Semiha Ayaydın Kaplan, koronavirüs dönemi sonrasında özellikle de bağışıklığını güçlendirmek için doktor tavsiyesi olmadan D vitamini kullanımında meydana gelen artış hala devam ettiğini söyledi. Dr. Ayaydın Kaplan, “Her vitaminin fazlası zarar. D vitamini eksikliği ciddi bir sağlık sorunu olsa da bilinçsiz ve aşırı kullanımı böbrek ve kalp sağlığı başta olmak üzere pek çok riski beraberinde getirebiliyor” dedi.

Rüya Görmek Ruhu Dinlendirir

Rüya görmek ruhu dinlendirir! Rüya herkes için farklı bir anlama gelirken uzmanlar uykunun bedeni, rüyanın ise ruhu dinlendirdiğini söyledi. 

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Artan polen yoğunluğu alerjik şikayetleri artırdı

Van’da son günlerde artan polen yoğunluğu nedeniyle alerjik şikayetlerin arttığı belirtildi.