İstanbul büyük vurgunda neler kaybetti? Şok olacaksınız

    HABER7

‘Terör’ ve ‘Yolsuzluk’ soruşturması kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yanında bulunan 100 kişi gözaltına alındı. İmamoğlu, soruşturmada ‘suç örgütü lideri’ olarak adlandırıldı ve dosya hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

560 MİLYAR TL’LİK YOLSUZLUK İDDİASI

12 bakanlıktan daha büyük bir bütçeye sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nde, devasa bir vurgun iddiası bulunuyor. İddialara göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın merkezinde 560 milyar TL tutarında bir yolsuzluk olduğu belirtiliyor.

İddialara göre, İBB‘de belediyenin iştirak şirketleri olan Medya A.Ş, Kültür A.Ş, KİPTAŞ, İSPARK üzerinden İstanbullular için ayrılması gereken paraların bazı CHP’li şahıslar tarafından zimmetlerine geçirilip, Ekrem İmamoğlu‘nun çevresindekilerin zenginleşmesine sebep olduğu iddia ediliyor.

560 MİLYAR TL İLE NELER YAPILABİLİRDİ?

Yolsuzluk iddialarının ortaya çıkmasının ardından, ‘560 milyar lira’ ile neler yapılabilirdi? sorusu gündemde. İmamoğlu ve ekibi, bu parayla İstanbul’da kentsel dönüşümde büyük bir ilerleme sağlayabilirdi. Ayrıca, İstanbul’daki trafik sorununu çözebilir ve yeni ulaşım projeleriyle vatandaşların hayatını kolaylaştırabilirdi.

  • 280 bin konutun kentsel dönüşümü gerçekleştirilebilir
  • 350 km metro ağı hizmete açılabilir
  • 10 adet Osmangazi Köprüsü inşa edilebilir
  • 25 adet TCG Anadolu (L-400) savaş gemisi üretilebilir
  • 41 Kuzey Marmara Otoyolu yapılabilir
  • 12 Avrasya Tüneli inşa edilebilir
  • 17 adet Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşa edilebilir
  • 14 tüp geçişle birlikte Marmaray Hattı yapılabileceğini
  • 157 adet yerli savaş uçağı KAAN üretilebilir
  • 13 adet Atatürk Barajı inşa edilebilir
  • On binlerce araçlık otopark yapılabileceği

 

Related Posts

23 Nisan’da 200 bini aşkın kişi Ata’sına koştu

Anıtkabir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 200 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

Kentsel dönüşüm yolu engellerle dolu: Yıkıldı yıkılacak bin 200 bina var

6,2 büyüklüğündeki deprem sonrası özellikle de eski binalarda oturan İstanbullular evlerine girme konusunda tereddüt yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) verilerine göre, megakentte tabut bina diye tabir edilen her an yıkılma riski bulunan yaklaşık bin 200 bina bulunuyor. Ancak kentsel dönüşüm sürecinin tıkandığı birçok adres var.

Direk danslı 23 Nisan gösterisine soruşturma

Balıkesir’de Altıeylül Belediye tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde sergilenen direk dans gösterisi sosyal medyada büyük tepki çekti. İçişleri Bakanlığı, genel ahlaki değerlerle bağdaşmayan gösterinin şiddetle kınandığını, olayla ilgili mülkiye müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

Tehlikeli şov hastanede bitti

Trafikte motosikletin önünü kaldırarak tehlikeli şekilde ilerleyen sürücü, direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaza yaptı.

Okulda öğretmene dayak: Serbest bırakıldı

Trabzon’da bir ortaokulda öğretmen, teneffüs bitiminde tartıştığı öğrencisinin okula gelen velisi tarafından dövüldü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıs, serbest bırakıldı.

CHP’li Karasu’dan ‘GSM altyapı sorunu’na tepki: ‘İnsana ‘Siz Suriye’nin mi bakanısınız yoksa Türkiye’nin mi?’ diye sorarlar’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, İstanbul’da meydana gelen depremlerin ardından, yaşanan GSM altyapı sorunlarını gündeme getirdi. Çökenin aslında AKP’nin rant odaklı sistemi olduğunu ileri süren Karasu, “2 yıl önceki depremlerde de iletişim çöktü. İnsanlar yakınlarına ulaşamadı. Şimdi Marmara’da yaşanan son depremlerde aynı manzarayı gördük. Bakan çıkmış Suriye’ye internet desteği verileceğinden söz ediyor. İnsana ‘Siz Suriye’nin mi bakanısınız yoksa Türkiye’nin mi?’ diye sorarlar” dedi.