İstanbul’da günde yaklaşık 10 bin hasta diyalize giriyor

İstanbul’daki Diyaliz Merkezlerinde Günlük Yaklaşık 10 Bin Hasta Tedavi Görüyor

İstanbul’da bulunan 92 merkezde, her gün yaklaşık 10 bin hasta diyaliz hizmeti alıyor. İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre, şehirdeki diyaliz hastalarına hizmet veren 92 merkezde toplamda 333 hekim ve 917 hemşire görev yapıyor.

Diyaliz merkezlerinde haftanın 6 günü, günde 3 seans halinde tedavi uygulanıyor. Hastalar gruplara ayrılarak, 4 saatlik diyaliz tedavisi alıyorlar.

İstanbul’daki diyaliz merkezleri, günlük yaklaşık 10 bin hasta kapasitesiyle hizmet veriyor. Bu merkezler, olası acil durumlarda günlük 20 bin kişiye kadar hizmet verebilecek kapasiteye sahip.

İl Sağlık Müdürlüğü, şehirde yeni diyaliz merkezlerinin açılması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

Son yıllarda, diyaliz merkezlerinde dijitalleşme süreci hızla ilerliyor. Laboratuvar sonuçları, epikriz raporları ve hasta verileri, web tabanlı Transplantasyon ve Diyaliz Veri Sistemi üzerinden takip ediliyor.

“Hastalarımızın Sağlığını En İyi Şekilde Koruyarak, Onlara Umut Olmayı Hedefliyoruz”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, “Dünya Böbrek Günü” kapsamında yaptığı açıklamada, diyaliz merkezlerinde sunulan hizmetlerin büyük bir özenle yürütüldüğünü belirtti.

Related Posts

Rüya Görmek Ruhu Dinlendirir

Rüya görmek ruhu dinlendirir! Rüya herkes için farklı bir anlama gelirken uzmanlar uykunun bedeni, rüyanın ise ruhu dinlendirdiğini söyledi. 

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Artan polen yoğunluğu alerjik şikayetleri artırdı

Van’da son günlerde artan polen yoğunluğu nedeniyle alerjik şikayetlerin arttığı belirtildi.

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer ?

Tırnak Mantarı nasıl geçer? Ortak çorap, terlik kullanımından kaçının! Aynı ayakkabıyı günlerce giymeyin! Uzmanlar tırnak mantarı için önemli uyarılarda bulundu.