Japonya Maliye Bakanı’ndan, ABD Hazine tahvilleri değerlendirmesi

Japonya’nın ABD Hazine Tahvilleri Yatırımları Konusundaki Görüşleri

Japonya’nın TV Tokyo kanalındaki haber programında konuşan Kato, Japonya’nın ABD Hazine tahvillerine yönelik yatırımlarına ilişkin, “Bu bir kart olarak mevcut, ancak bunu kullanmayı seçip seçmemenin ayrı bir karar olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kato, ABD ile yapılacak müzakerelerde çeşitli faktörlerin masada olacağını vurgulayarak, Japonya’nın ABD tahvillerini satmama taahhüdünün, Washington yönetimini Tokyo lehine bir anlaşmaya ikna edebileceğini belirtti.

Japonya, şubat ayı sonu itibarıyla 1,13 trilyon dolarlık yatırım ile ABD Hazine tahvillerinin en büyük yabancı yatırımcısı konumunda bulunuyor.

İkinci sırada yer alan Çin ise Trump yönetimiyle benzer şekilde ticari gerilimler yaşıyor.

Japon Yetkililere Göre Müzakereler “Yapıcı” Geçiyor

Devlet televizyonu NHK’nin haberine göre ise müzakerelerden sorumlu Japon hükümeti yetkilisi Akazawa Ryosei, dün Washington’da ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görüşmenin “yapıcı” geçtiğini söyleyen Akazawa, gelecek ay bir ticaret anlaşmasına varılabilmesi için görüşmelerin ilerlemesini umduğunu belirtti.

Görüşmede Japonya’nın tarifelere yönelik hassasiyetini dile getirdiğini aktaran Akazawa, ABD’ye bu tarifeleri gözden geçirme çağrısında bulunduğunu söyledi.

Akazawa ayrıca, tarifeler konusundaki bir sonraki görüşmenin bu ayın sonlarına doğru olmasının beklendiği mesajını verdi.

Related Posts

Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

En yüksek ikinci nisan ayı ihracatının gerçekleştiğini açıklayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ‘Nisan ayında mal ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.5 artarak 20.9 milyar dolara yükseldi. Hayırlı olsun.’ dedi.

Yatırım araçlarının nisan karnesi: Kim kazandırdı kim kaybettirdi?

Nisan ayında yatırım araçlarının performansları netleşti. Euro ve gram altın öne çıkarken, borsa yatırımcısı kayıpla karşılaştı. Reel getiriler enflasyon verisinin ardından belli olacak.

Kur korumalı mevduat geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam kur korumalı mevduat bakiyesinin 21 milyar 600 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı

Açlık sınırı asgari ücreti yedi

Türk-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan açlık ve yoksulluk araştırmasına göre Nisan ayında açlık sınırı 24 bin 35 liraya yükseldi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün markette havuç, üreticide kuru kayısı oldu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin, “Nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 256 ile havuçta görüldü” ifadelerini kullandı.

Çatışmalar, askeri harcamaları uçurdu

Dünya çapında 2024 yılında gerçekleşen askeri harcamalar Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana en hızlı artışını göstererek 2.7 trilyon dolara ulaştı. Türkiye iki sıra yükselerek 17. oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir