Kırşehir’de Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

MEB AKUB Kırşehir Ekibi Deprem Sonrası Enkaz Arama Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) Kırşehir ekibi tarafından deprem sonrası enkaz arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Güldiken Mahallesi’nde yer alan AFAD eğitim sahasında yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı. Öğretmenlerden oluşan 90 kişilik MEB AKUB ile AFAD personeli tatbikata katıldı. Tatbikatta senaryo gereği meydana gelen deprem sonrasında enkaz altında kalan yaralılar kurtarıldı. Depremin ilk dakikalarından itibaren bölgeye ekipler sevk edildi. Hasar gören binadaki beton bloklar ekipmanlarla kırılarak, enkaz altındaki yaralıların tahliyeleri yapıldı. Tatbikatta yaralıları canlandıran personelin kostüm, makyaj ve oyunculukları gerçeği aratmadı.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, tatbikatın ardından yaptığı konuşmada hem Kırşehir’de hem de farklı illerde oluşabilecek afetlere karşı hazırlıklı olup, vatandaşın hizmetine en iyi şekilde yansımasını amaçladıklarını söyledi.

MEB AKUB Kırşehir ekibinin yaptığı başarılı tatbikata MEB AKUB bünyesinde 90 MEB personeli katıldı. Bunlardan 31’i hafif kentsel arama kurtarma ekibi, 25’i barınma ve 34 personel ise psikososyal destek konusunda eğitim alıyor – KIRŞEHİR

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Artan polen yoğunluğu alerjik şikayetleri artırdı

Van’da son günlerde artan polen yoğunluğu nedeniyle alerjik şikayetlerin arttığı belirtildi.

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer ?

Tırnak Mantarı nasıl geçer? Ortak çorap, terlik kullanımından kaçının! Aynı ayakkabıyı günlerce giymeyin! Uzmanlar tırnak mantarı için önemli uyarılarda bulundu. 

Kamu sağlık kurumlarında kira harcamaları artıyor

Kamu sağlık kurumlarında kira harcamaları artıyor