Kuzey Kore’de telefonlar gözetim için her 5 dakikada bir gizlice ekran görüntüsü alıyor

Kuzey Kore’de Gizlice Gözetim Yapan Akıllı Telefonlarla İlgili Şok Edici Gerçekler!

Kuzey Kore, çağdaş dünyadan izole ve katı kurallarla yönetilen bir ülke olmasına rağmen oldukça gelişmiş bir yapıya sahip. Ancak çıkan son haberler, ülkeden çıkarılan akıllı telefonların aslında ne kadar sıkı bir gözetim altında olduğunu ortaya koyuyor. Zira bu akıllı telefonlar, gizlice her beş dakikada bir ekran görüntüsü alıyorlar ve kullanıcılar bunun farkında değil.

Her ne kadar dışarıdan diğer akıllı telefonlara benzese de, bu telefonların yazılımında önemli derecede kontrol mekanizmaları bulunmakta. Bir BBC videosunda gösterildiği gibi, telefon Kuzey Kore bayrağının dalgalandığı bir animasyonla açılıyor ve ülkede satılan telefonların özel bir yazılım sürecinden geçtiği tahmin ediliyor.

Kuzey Kore’de resmi olarak hangi global şirketlerin telefon sattığı belli olmasa da, eğer satılıyorsa, cihazların devlet onaylı yazılımlarla özelleştirilerek işlevselliklerinin kısıtlandığı ve gözetimin kolaylaştırıldığı düşünülüyor.

Akıllı telefon, her beş dakikada bir gizlice ekran görüntüsü alarak bunları kullanıcıların erişemeyeceği gizli bir klasöre kaydediyor ve yetkililer daha sonra bu görüntüleri inceleyerek kullanıcının aktivitelerini takip ediyor.

Telefonun yazılımında yapılan bazı değişiklikler de dikkat çekici. Örneğin, Güney Kore’de kullanılan “oppa” kelimesi “yoldaş” kelimesiyle değiştiriliyor ve “Güney Kore” ifadesi “kukla devlet” olarak otomatik olarak değiştiriliyor.

Son yıllarda Kuzey Kore’de akıllı telefon kullanımı artsa da, erişim hala sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. Cihazlar küresel internete bağlanamıyor ve hükümetin gözetimi altında bulunuyorlar. Bu durum, akıllı telefon kullanıcıları için oldukça endişe verici bir durumu ortaya koyuyor.

Related Posts

Kuantum Bilgisayar Yatırım Yarışı Kızışıyor: 2030’da Teknoloji Devrimi Kapıda!

Teknoloji dünyasında yeni bir devrim kapıda: Kuantum bilgisayarlar. Son yıllarda hız kazanan kuantum bilişim alanındaki yatırımlar, önümüzdeki 10 yıl içinde bugünün klasik bilgisayarlarını kökten değiştirecek. Bank of America’nın son raporuna göre, 2030-2033 yılları arasında “kuantum üstünlüğü” denilen kritik dönüm noktasına ulaşılması bekleniyor. Bu, kuantum bilgisayarların klasik bilgisayarların yapamayacağı hesaplamaları yapmaya başlaması anlamına geliyor.

Mars’tan Dünya’ya düştü: Rekor fiyata satılıyor

Nijer’de bir göktaşı avcısı tarafından bulunan dev Mars taşı, şimdi dünyanın en prestijli müzayede evlerinden birinde satışta. 25 kiloluk bu kozmik parça için biçilen değer, astronomik düzeyde.

Tarih yazıldı ama kimse fark etmedi: Denizlerin altındaki yeni para

Şanghay, dünyanın ilk gemiden-gemiye sıvı karbondioksit transferini başarıyla gerçekleştirdi. Bu tarihi operasyon, yeşil denizcilik için yeni bir çağın kapısını araladı.

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

Bilek Güreşi Şampiyonası’na Kayseri damgası

Gümüşhane’de düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’na Kayseri’den katılan okullar toplamda 10 madalya kazandı.

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi