Yapay zeka veri merkezi soğutma teknolojisini bir araya getirdi

İSTANBUL (İGFA) – Veri merkezleri, yapay zekayı destekleyen yüksek yoğunluklu bilişim altyapılarının, mevcut BT uygulamalarıyla bir arada bulunduğu dinamik ortamları desteklemekte zorluk yaşıyor. Küresel sağlayıcı Vertiv (NYSE: VRT) ve teknoloji şirketi Compass Datacenters, yapay zeka destekli yüksek yoğunluklu bilişim altyapları için esnek bir soğutma çözümü geliştirmek amacıyla iş birliği yaptı. Bu yenilikçi soğutma çözümü, hava ve sıvı soğutma arasında geçiş yapabilme yeteneğine sahip ilk örneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Vertiv tarafından üretilen bu teknolojik çözüm, Compass tesislerinde başlangıçta uygulanacak ve daha sonra geniş kapsamlı bir tedarik anlaşmasının bir parçası olarak sunulacak.

Compass CEO’su Chris Crosby, müşterilerin hızlı, verimli ve esnek sıvı soğutma çözümlerine olan talebine dikkat çekerek, Vertiv ile yaptıkları iş birliğinin bu ihtiyaca cevap verdiğini belirtti. Crosby, gelecekte hava veya sıvı soğutma sistemlerini kolaylıkla devreye alabilme hayalini Vertiv ile gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Vertiv CEO’su Giordano (Gio) Albertazzi ise yapay zekanın veri merkezlerine olan etkisinden bahsederek, sektördeki paydaşların bir araya gelerek inovasyonu hızlandırmaları gerektiğini belirtti. Albertazzi, Vertiv’in CoolPhase Flex çözümünün, bugünün ve geleceğin veri merkezi ihtiyaçlarına karşılık veren benzersiz bir yaklaşım sağladığını ifade etti.

Related Posts

Windows 11’e yepyeni ‘Başlat Menüsü’ geliyor

Microsoft, Windows 11’in Başlat menüsünü baştan aşağı yeniliyor ve işletim sistemine birçok yeni yapay zeka (YZ) özelliği eklemeye hazırlanıyor. Güncellemeler ilk olarak Snapdragon X işlemcili Copilot Plus bilgisayarlarda, Windows Insider programı üyelerine sunulacak. Bu cihazlar arasında Microsoft’un yeni duyurduğu Surface modelleri de bulunuyor.

Milyonlarca kişinin kullandığı uygulama kapanıyor! 2003 yılında hayatımıza girmişti

2003 senesinde kurulan, görüntülü konuşma ve yazılı sohbet dünyasında o dönem devrim yaratmış, özellikle 2010’ların başında aylık 300 milyon aktif kullanıcıya ulaşan uygulamanın devri resmen son buluyor. Zamanla yerini WhatsApp, Zoom ve Discord gibi …

ChatGPT’ye çiçeği için sordu, aldığı cevapla şoke oldu! ‘En korkutucu şey’

ChatGPT’ye çiçeğinin sararan yapraklarıyla ilgili soru soran genç kadın, karşılığında başka bir kişiye ait özel bilgilerle dolu yanıt aldı. Sosyal medyada infial yaratan olay, yapay zekânın güvenliği ve veri gizliliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

Yeni Marvel filmi, gişede hayal kırıklığı yarattı!

Marvel evreninin yeni halkası Thunderbolts, vizyona girmesinin ardından eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Ancak film, bu olumlu tabloya rağmen gişede vasat bir açılış yaptı. Thunderbolts Marvel hayranları tarafından beğenilse de, genel …

Deepfake videolarını tespit etmek zorlaşıyor! Gerçekçi kalp atışları

Deepfake videoların gelişmiş saptama yöntemlerini yanıltabildiği ve her geçen gün daha gerçekçi hale geldiği tespit edildi.

Bilim insanları “kara delik bombası” yaptıklarını açıkladı

Bilim insanları teorik olarak uzun süredir varlığı bilinen ancak şimdiye dek hiç gerçekleştirilmemiş bir konsepti hayata geçirdiklerini duyurdu: Kara delik bombası. Ancak endişeye gerek yok; bu “bomba” ne gerçek bir kara delik içeriyor ne de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir